De Koninklijke Ginkel Groep is enorm trots op het feit dat zij wederom betrokken is bij de aanleg van een Museumtuin.

Museum Voorlinden is een particulier museum in aanbouw voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar.

Landschapsarchitect Piet Oudolf heeft een ontwerp gemaakt voor de tuin van 1.700 vierkante meter.

De strook langs het museum wordt omgetoverd tot een bloemenzee met hier en daar open plekken met gras. Er worden meer dan 45 verschillende plantensoorten gebruikt waaronder de agastache, de lobelia en reseda alba. Er is duidelijk gekozen voor een mix van planten die in verschillende seizoenen bloeien. Dat heeft tot gevolg dat de tuin tijdens ieder jaargetijde er anders uitziet!

De Koninklijke Ginkel Groep heeft de volgende werkzaamheden verricht: grondwerk, aanbrengen groeimedium voor de planten, aanbrengen gestabiliseerde ondergrond voor de graspaden, het plaatsen van stalen opsluitingen, het inplanten van ruim 21.000 eenjarigen in combinatie met vaste planten en het aanbrengen / leggen van graszoden. Dit alles volgens het concept en in nauwe samenwerking met de heer Piet Oudolf.

Museum Voorlinden biedt onderdak aan een particuliere collectie moderne en hedendaagse kunst. In de afgelopen vijftig jaar is met grote toewijding in de breedte en in de diepte verzameld. De collectie bevat werk van Nederlandse en internationale kunstenaars, variërend van jong talent tot gevestigde namen. De diversiteit is wat de collectie kenmerkt; met kunstwerken in uiteenlopende media, periodes en stijlen. In de loop der tijd is met veel kunstenaars een dierbare relatie opgebouwd. Zowel hun vroege als recente werk is zodoende in de collectie vertegenwoordigd.

Naast een regelmatig veranderende selectie van werken uit de eigen collectie zullen ook drie tot vier tentoonstellingen per jaar te zien zijn in Museum Voorlinden. Enkele iconen uit de collectie krijgen een permanente plek in het museumgebouw, waaronder een Skyspace van James Turrell en de stalen sculptuur ‘Open Ended’ van Richard Serra.

Klik hier voor meer informatie over Museum Voorlinden.