T 0318 51 90 39

Arnhem voorzien van groene bushalte met duurzaamheidspaspoort

03 mei 2021 - Ginkel

Wat in het oog springt bij de nieuwe abri aan de voet van station Arnhem-Zuid is dat die vol staat met planten. Onder meer geraniums, hedera, aster en salvia moeten de bushalte behalve voor busreizigers ook aantrekkelijk maken voor vlinders en bijen. Waco Groenvoorzieningen heeft het dak en de wanden voorzien van planten, die via een ingenieus systeem van reservoirs met regenwater worden gevoed. Het is bovendien de enige bushalte in Nederland met een duurzaamheidspaspoort.

Dat betekent dat precies is vastgelegd welke materialen gebruikt zijn. Daardoor kan de bushalte bij demontage voor honderd procent worden hergebruikt. Er is namelijk van elk onderdeel precies bekend van welk materiaal het is gemaakt. Energiezuinige LED’s zorgen voor verlichting. De verlichting achter de poster met vertrektijden gaat alleen aan alleen als je op een knop drukt. Tijdens het wachten kunnen passagiers gebruik maken van de wifi-hotspot en hun mobieltje opladen.

De halte is een pilot voor de gemeente Arnhem. De komende maanden wordt er geëvalueerd of het een succes is. Als het bevalt dan komen er meer in Arnhem.

Opdrachtgevers: Gemeente Arnhem en Connexxion
Ontwikkelaar: Bordbusters in samenwerking met Koninklijke Ginkel Groep
Aanleg groen: WACO Groenvoorzieningen (onderdeel van de Koninklijke Ginkel Groep