Deze straat is al jaren een doorn in het oog voor veel mensen. Niet alleen werd het de ‘lelijkste straat van Arnhem’ genoemd ook ergerde de mensen zich aan de gevaarlijke wegsituaties.

Vorig jaar werkten de duurzaamheidswerkers van Waco Groen dag én nacht aan de transformatie naar een toekomst- en klimaatbestendige straat. Met de nieuwe groene en minder versteende inrichting draagt de Van Muijlwijkstraat bij aan het zogeheten ‘koele netwerk’ in en rond de binnenstad. De adviseurs van Waco Groen zijn vanaf de ontwerpfase betrokken om het maximale resultaat uit deze vergroening te halen.

Zo is er groeiplaatsverbetering toegepast, zijn er tal van bomen, kleurrijke vaste planten, heesters, een variatie aan hagen en siergrassen geplant. Daarnaast is er in de middenberm een Heem mengsel ingezaaid in combinatie met bollen. Dit zorgt nu voor een ware bloemenzee. Waco Groen is niet alleen verantwoordelijk voor de aanleg van dit project, maar ook voor het onderhoud. Daarnaast monitoren wij de ontwikkeling van de vegetaties naar een duurzame, stabiele vegetatie.

Ook in de nacht werd er gewerkt aan de ‘coolste’ straat van Arnhem.