In januari kwalificeerde onze leerling-collega Bas zich, samen met medescholier Arne, voor de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019.

Afgelopen zaterdag reikte directeur Egbert Roozen van branchevereniging VHG de oorkondes en medailles uit tijdens het evenement Tuinidee in Den Bosch.
Het brons ging naar Bas en Arne van het Wellantcollege in Houten. Gefeliciteerd jongens!
De winnaars van de wedstijd worden afgevaardigd naar WorldSkills 2019 in Kazan (Rusland).

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg
Tijdens deze wedstrijd werden de leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld. De wedstrijd is een stimulans voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders om hoog in te zetten op vakmanschap. Aan de hand van een reële praktijkopdracht moesten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces aan kunnen van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot plannen, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Een vakkundige jury heeft deze vaardigheden en de aangelegde tuin beoordeeld als resultaat van de wedstrijd.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is een initiatief van Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra.