Dat de Koninklijke Ginkel Groep ook bijzonder creatieve tuinen kan aanleggen blijkt wel uit het volgende;

Thijs Wolzak van het NRC heeft naar aanleiding van een bezoek aan de trotse bezitters van een bijzondere stadstuin een artikel geschreven in NRC Weekend.

‘Een Amsterdams tuinhuis in Rotterdam’; daar zit een gedachte achter.

De auteur geeft aan dat je hier geweldig gefopt wordt; het tuinhuis lijkt oud maar is van MDF en splinternieuw. Het lijkt ruim maar is eerder ‘een brede kast’ van een meter diep. En de gevel lijkt rond maar is kaarsrecht!

Het tuinhuis is nagemaakt (door een decorbouwer) van een foto van het achttiende eeuwse tuinhuis achter Huis Marseille aan de Keizersgracht in Amsterdam.

De tuin is niet groot, ongeveer vijftig vierkante meter. De eigenaresse geeft aan dat de tuin eerst vol stond met struiken en dat er weinig ruimte was om te zitten. Ze wilde ruimte , weinig onderhoud en een plek om spullen op te bergen. Maar zo’n standaard schuurtje vond ze maar niks.

Het tegelwerk bestaat uit Portugese tegels die kriskras door elkaar zijn gelegd. De ‘loper’ lijkt een lang pad maar is slechts vijf meter!

‘Het is hier heerlijk rustig’ geeft de eigenaresse aan, ‘we wonen aan een lawaaierige weg, maar hier hoor je alleen de vogels fluiten!’

Deze tuin is aangelegd door Hoveniersbedrijf Van der Eijk, onderdeel van de Koninklijke Ginkel Groep.