Dat The Green House in Utrecht een prachtig en uniek project is, vinden niet alleen wij. Je hoeft de krant of internet maar te openen en je komt alles te weten over dit unieke samenwerkingsproject.

Het circulaire pand aan de Croeselaan in Utrecht opende 10 april haar deuren.

Drie weken lang staat The Green House in het teken van inspiratie events. De koninklijke Ginkel Groep mag hiervan twee sessies verzorgen.

Een inspirerende sessie bijwonen, dat kan!
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, aanmelden is daarom noodzakelijk.

Maandag 16 april Avondsessie: “De levende tuin”
Maandag 23 april: Middagsessie: “Groene gebouwen”

 


UTRECHT – Is het een restaurant? Of een vergaderruimte? Of toch een kas? Het is het allemaal. The Green House, het glazen gebouw dat vanmorgen is geopend aan de Croeselaan. Een gebouw van deze tijd. En daar horen woorden bij als circulair. En duurzaam.

Ernest van de Voort is een van initiatiefnemers van The Green House. Een gebouw van twee verdiepingen hoog. Wie binnen stapt ziet een vloer van kleine baksteentjes. In de open keuken zie je koks aan het werk, aan de andere kant een barretje. Aan de wand sieren grote varens een muur. “Een soort groen behang, van zestien meter lang en vier meter hoog”, zegt Van de Voort trots.” De planten helpen de lucht te koelen en het geluid te dempen.

Meer lezen: RTV Utrecht


De nieuwe horecazaak The Green House aan de Croeselaan in Utrecht is vanaf deze week officieel geopend voor gasten. Het paviljoen is volledig circulair en duurzaam gebouwd en krijgt over 15 jaar weer een nieuwe bestemming. Het pand is namelijk volledige demontabel.

Wethouder Victor Everhardt is enthousiast over The Green House en de stappen die worden gezet naar een groenere omgeving in het stationsgebied. “Het mooie van dit paviljoen is dat al die ideeën, alle concepten en al die partners elkaar hebben gevonden. Ze hebben hier iets neergezet wat bewijslast levert over hoe je nou precies circulariteit vormgeeft. The Green House is wat mij betreft hét voorbeeld hoe je om gaat met gezonde verstedelijking.”

Meer lezen: Duic.nl


Het is op dit moment het meest circulaire gebouw van Nederland: The Green House in Utrecht. Achter elk element in dit horecapaviljoen schuilt wel een verhaal: van de glazen puien tot de kas en van de groene wand tot de werknemers. In The Green House stap je in een wereld van urban mining, pay-per-use, biophilic design en social return.

Meer lezen: Facto.nl


The Green House: alles circulair en toch hoeft er geen geld bij.

Het eerste circulaire gebouw waar geen geld bij hoeft, staat in Utrecht. Het is een restaurant annex ontmoetingscentrum met een kas op zolder.

‘Deze munt is zo sterk dat er maar één takje nodig is voor een glas muntthee. En proef dit blaadje verse oregano eens; eentje is voldoende voor een hele pizza.’ Ernest van de Voort van foodservice-bedrijf Albron haalt zijn handen door de kruiden die op de bovenste verdieping van restaurant en ontmoetingscentrum The Green House in Utrecht worden geteeld. Seizoensgroenten en de kruiden groeien hier op regenwater en zon.

Meer lezen: fd.nl


Strukton, Ballast Nedam en Albron hebben de ambitie geformuleerd om een circulair horecapaviljoen te realiseren, inclusief een haalbare circulaire businesscase. Samen zijn zij een partnerschap aangegaan van minimaal 15 jaar voor de bouw en de exploitatie van The Green House. Strukton en Ballast Nedam als ontwikkelaar, gebouweigenaar, energieleverancier en onderhoudspartij en Albron als horeca conceptontwikkelaar en exploitant.

Meer lezen: Utrecht.nieuws.nl


Utrecht heeft er met de recente opening van The Green House in Utrecht, een initiatief van onder andere cateraar Albron en facilitair dienstverlener Facilicom, een bijzondere locatie met een restaurant, terras, grote moestuin op de eerste etage en werk- en vergaderlocaties bij. Circulariteit staat op deze plek centraal. Bekijk de foto’s van het interieur onder dit bericht.

Meer lezen: entreemagazine.nl