De CO2-Prestatieladder is een duurzaamheidsinstrument dat organisaties helpt om hun CO2-uitstoot te verminderen. Belangrijk kenmerk van trede 5 is dat een organisatie niet alleen haar eigen CO2-uitstoot reduceert, maar ook een voortrekkersrol neemt door ketenpartners en andere belanghebbenden te stimuleren om eveneens hun CO2-uitstoot te verminderen. Andere criteria zijn:
- inzicht in de directe en indirecte CO2-uitstoot van het bedrijf en een CO2-footprintanalyse
- reductiedoelstellingen
- transparantie
- participatie (actief betrokken zijn bij initiatieven die gericht zijn op reductie binnen een sector of keten).
Reductie uitstoot wagenpark
Voor groenbedrijven is de vermindering van de uitstoot van het het wagenpark de grootste uitdaging. Er zijn namelijk nog geen duurzame en betaalbare bedrijfswagens (elektrisch of op waterstof) op de markt die de trekkracht hebben die een groenbedrijf nodig heeft. Daarom hebben we besloten om stap voor stap over te gaan op het tanken van HVO.
HVO als overbrugging
HVO is een biobrandstof die wordt gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals plantaardige oliën en afvaloliën waardoor het een lagere koolstofvoetafdruk heeft dan diesel. De uitstoot van HVO kan tot 90% lager zijn dan die van gewone diesel. Ook de uitstoot van fijnstof, stikstofoxiden en zwaveloxiden is lager. HVO biedt daarmee de overbrugging naar duurzamere oplossingen die in de nabije toekomst bereikbaar moeten worden voor het midden-en kleinbedrijf. De invoering van het tanken van HVO gaat stap voor stap om de financiële gevolgen goed te kunnen monitoren. HVO kan namelijk tot 30% duurder zijn dan gewone diesel.
Vestigingen Koninklijke Ginkel Groep
Van Ginkel Amsterdam
Van Ginkel Veenendaal
Van Ginkel Oost-Nederland
Van Ginkel West-Nederland
Van Ginkel Interieurbeplanting
Hoveniersbedrijf P. van der Eijk
Hoveniersbedrijf Feijth
WACO Groen
D&V erfgoedhoveniers
Rosa Novum