Nancy van der Vin is vestigingsleider van Rosa Novum en heeft de ambitie om met haar bedrijf de wereld een beetje groener en mooier te maken. Nancy: “Wij zijn een bedrijf waar je niet in een hokje hoeft te passen, waar het werk op jou wordt afgestemd, en niet andersom. Waar begeleiding op het werk normaal is en je in je eigen tempo kunt werken. En waar de kwaliteit gewoon goed is. Samen kunnen we namelijk alles!”

Statushouders, uit alle windstreken, vinden hun werkgeluk bij Rosa Novum. Nancy vindt dat diversiteit op de werkvloer niet alleen het bedrijf verrijkt, het is ook een must om als werkgever op deze krappe arbeidsmarkt je eigen grenzen te verkennen.

Rosa Novum plukt daar inmiddels de vruchten van hoewel het niet altijd vanzelf gaat. Verschillen in taal en cultuur vragen vooral in het begin om extra tijd en aandacht. Een vaktaaltraining heeft iedereen een flinke stap verder geholpen. “Zo blijven we investeren in onze mensen en dat is het meer dan waard. Eén van de statushouders is zelfs voorman geworden. De cursus was dé doorbraak voor hem. Er zijn nauwelijks voormannen onderhoud te krijgen dus het is ook echt waardevol voor ons bedrijf”, aldus Nancy.

Rosa Novum is onderdeel van Koninklijke Ginkel Groep