T 0318 51 90 39

Dakmoestuin Danzigerkade Amsterdam genomineerd!

10 juni 2021 - Ginkel

Danzigerkade Amsterdam is genomineerd voor hét daktuinproject van de afgelopen 25 jaar. Tijdens het online YouTube event op vrijdag 11 juni, ter ere van het 25-jarig bestaan van Optigrun Benelux , kun je stemmen op één van de drie genomineerde projecten. Tijdens het event zullen mooie filmpjes en interviews over de projecten langskomen. Ook zijn er interessante gasten aan de talkshow tafel onder leiding van Emile van Rinssum, directeur Rotterdams Milieucentrum.

Sla alvast de link naar het YouTube event op! https://youtu.be/Sj0NjTcm9hI

Genomineerde projecten:
Daktuin Intermeco Doetinchem
Natuurdak BP Raffinaderij Rotterdam
DakmoestuinDanzigerkade Amsterdam

Direct aan het IJ in Amsterdam, in het houthaven gebied, ligt de Danzigerkade. Dit gebouw hebben wij een aantal jaar geleden mogen omlijsten met rijk bloeiende beplanting. Een kledingketen is eigenaar van het naastliggende pand en kijkt uit op het dak. In goed overleg met de eigenaar van Danzigerkade hebben de buren ons opdracht gegeven voor het aanleggen van een rijk gevulde dakmoestuin van 500 m2. De producten van deze moestuin verwerken de koks in hun keuken voor allerlei doeleinden.

Een dakmoestuin is een uitkomst in stedelijk gebied. Stadslandbouw (Urban farming) op het dak is een toekomstgerichte stadsontwikkeling en biedt veel voordelen op het gebied van klimaat en duurzaamheid.
Urban farming op het dak compenseert het terugdringen van vrije natuur in de stad. Daarnaast is het een innovatief gebruik van reeds kale daken om lokaal voedsel te produceren. Door lokale voedselproductie verminderen de kosten voor transport. Bijkomend groot voordeel is dat dakmoestuinen, net als groene daken, zeer veel water bufferen, beschermen tegen warmte en koude pieken en de levensduur van de dakbedekking verlengen. Voor het realiseren van een dakmoestuin maken wij gebruik van het speciale dakmoestuinsysteem van Optigrün Benelux.