Directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, Renate Westerlaken-Loos, heeft samen met een aantal kinderen de nieuwe Ronald McDonald Daktuin (onderdeel van de Ronald McDonald Huiskamer) in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) geopend. Op de ‘Daktuin’ zijn patiëntjes van alle leeftijden even weg van hun ziekenhuiskamer en kunnen ze spelen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes.

Een grote reorganisatie binnen het Willem-Alexander Kinderziekenhuis had gevolgen voor de oude Daktuin. De nieuwe afdelingen kwamen op een andere locatie, waardoor de oude Daktuin te ver weg lag van de kinderen. Gelukkig stelde het LUMC 200 m2 beschikbaar op een nieuwe locatie, in het hart van de kinderafdeling.

De wens was om een andere sfeer te creëren dan in de ziekenhuisomgeving met een duidelijke verbinding tussen buiten en binnen. Een veilige ruimte waar kinderen hun energie kwijt kunnen, waar gezonde en zieke kinderen samen spelen én waar steeds genoeg te ontdekken en beleven valt.

De Daktuin heeft een aangrenzende buitenruimte die beschikt over voldoende zitgelegenheid, speelvoorzieningen (zoals een levensgroot schaakspel) en kleurrijke beplanting.
De eerste appels uit de appelboom zijn inmiddels geplukt.

Het Ronald McDonald Huis is een onderdeel van Stichting Ronald McDonald Kinderfons en kan haar werk alleen doen dankzij de hulp van veel vrijwilligers, bijdragen van donateurs en sponsors.

De Koninklijke Ginkel Groep heeft de uitvoering van de buitenruimte mogen verzorgen en een gedeelte hiervan gesponsord.