Vrijwel elke week starten wij met een nieuw daktuinproject. Zo zijn we vanaf begin 2015 betrokken bij het project Sportcentrum Hogekwartier. Dit nieuwbouwcomplex wordt momenteel gerealiseerd aan de Hogeweg (direct onder aan de afrit van de A28) in Amersfoort.

Inmiddels is de dakbedekking nagenoeg gereed. Het is de bedoeling dat we nog voor de bouwvakantie zullen starten met de realisatie van het ruim 5.000 m2 grote vegetatiedak.

Het duurzame sportcomplex omvat onder andere verschillende zwembaden waaronder een 50 meter wedstrijdzwembad en een NOC*NSF Sporthal van 54×33 m1.

Het energieverbruik is uiterst laag door tal van duurzame maatregelen zoals PV-panelen; warmte-collectoren; een innovatief ventilatiesysteem en de toepassing van groene daken. Naar verwachting zal het gebouw eind 2017 worden opgeleverd.

De opdrachtgever heeft gekozen voor vegetatiedaken die geleidelijk tot ontwikkeling komen. De hellende daken worden daarvoor ingezaaid met mos-sedum.
Ook op de vlakke daken wordt mos-sedum ingezaaid, maar hier gecombineerd met grassen en kruiden. Omdat het dak verschillende langere hellinglengtes heeft, is er veel aandacht besteed aan een deugdelijk afwateringssysteem.

Bij dakvlakken met een helling van meer dan 15 graden wordt een Optigroen anti-afschuifsysteem toegepast in combinatie met voorbegroeide mos-sedumvegetatiematten.