T 0318 51 90 39

Een feestelijke bomendag in Amerongen!!

18 november 2021 - Ginkel

Puck was het helemaal zat! Al die plassen en kuilen op het Kasteelplein. Ze viel continu en kwam met vieze kleren thuis. Daarop belde ze met het journaal.

Stichting Kasteel Amerongen herstelt nu, in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug, het plein in ere. Diverse fondsen, sponsoracties en bijdragen vanuit bewoners maken dit mede mogelijk.

Het was vandaag dan ook een feestelijke dag toen de eerste bomen geplant werden met behulp van leerlingen van de nabijgelegen Wilhelminaschool. Dokter Van Ommeren vertelde een verhaal over de historie van het plein en de prachtige oude eiken van meer dan 200 jaar oud die er al staan. Eén boom voorzag hij van een wondermiddel, het recept hiervan houdt hij geheim.

Het planten van de bomen is een onderdeel van het herinrichtingsplan van landschapsarchitect Debie & Verkuijl. Dit plan bestaat uit een overwegend (bomen)plein met nieuwe half verharding met infiltratievoorzieningen. De uitvoering past in het beschermd dorps- en stadsgezicht van Amerongen. De openbare ruimte wordt opnieuw geordend met meer groen en er is ruimte voor spelende kinderen van de CBS Wilhelminaschool, dorpsactiviteiten en openbaar parkeren.