T 0318 51 90 39

Elho, ‘Give Room to Nature’

26 september 2019

Om een gezonde en inspirerende werkomgeving te creëren hebben we voor elho in Tilburg vijf ruimtes mogen vergroenen. Elho heeft zich tot doel gesteld om meer ‘ruimte aan de natuur’ te geven, ‘Give Room to Nature’. Groen maakt je gelukkiger, geeft je een gezonder gevoel en verhoogt je energie. Dit ondersteunen wij natuurlijk van harte.

De renovatie van het Elho kantoor in Tilburg vertelt je het verhaal van het bedrijf. De thema’s familie, circulariteit, duurzaamheid, creativiteit, trends en geschiedenis dienden als inspiratie voor het ontwerp van de binnentuinen.

In totaal zijn er vijf binnentuinen gerealiseerd:
1. Atrium
2. Kantoorruimte
3. Twee vergaderruimtes
4. Conferentiezaal

Elke tuin heeft zijn eigen thema.

Wanneer je het gebouw binnenkomt wordt je omarmd door twee vergaderruimtes gevuld met groen! Dit is waar het verhaal van Elho begint. Beide vergaderruimtes hebben het thema ‘familie’ wat je kunt interpreteren op twee manieren. Elho is een familiebedrijf en is opgericht in 1964. De linker vergaderruimte is gevuld met verschillende variaties van de Ficus familie. De andere vergaderruimte is gevuld met de Philodendron familie. Deze planten symboliseren de verschillende concepten potterie van Elho.

Het atrium is de verbindende ‘circulaire’ schakel tussen de verschillende verdiepingen en is het hart van het bedrijf. Met een combinatie van twee prachtige Bucida’s en Philodendrons is dit de meest uitgesproken tuin.

De grootste en meest imposante ruimte is de 27 meter lange tuin en kantoorruimte voor de werknemers. Dit is de ruimte waar nieuwe ideeën en innovaties ontstaan! De tuin is gevuld met een grote diversiteit aan tropische planten (kleur, textuur, hoogtes) en dienen een inspiratiebron te zijn voor de werknemers om tot nieuwe ideeën en ‘trends’ te komen.

De conferentiezaal weerspiegelt de ‘geschiedenis’ en hier worden de grote besluiten voor de toekomst genomen. Deze balans heeft Elho gebracht waar ze nu is! De tuin bestaat uit oeroude planten, zoals de Asplenium Cycas en Zamioculcas Zamiifolia om te refereren naar waar het allemaal begonnen is.

De renovatie van het pand is vormgegeven door Space Encounters. De groenarchitect is MOSS Amsterdam.
We hebben dit werk uit mogen voeren in opdracht van Gielissen.
Beeldmateriaal is van Pink Popcorn Creative.