Branchevereniging VHG en groene ondernemers hebben het initiatief genomen om met een aantal groene scholen intensiever te gaan samenwerken.

Het doel van het project is om de toegewijde bedrijven en scholen samen te laten werken aan aantrekkelijk, goed en praktijkgericht onderwijs voor studenten op niveau 3 en / of 4. Er doen drie AOC’s mee aan het project en het is belangrijk dat opgedane kennis wordt verankerd in het bestaande groene onderwijs.

De Koninklijke Ginkel Groep is erg begaan met talentontwikkeling van jonge mensen dus dragen we graag een steentje bij. Daarnaast vinden we het zeer belangrijk dat scholen en bedrijven elkaar versterken zodat we de vakkundigheid voor nu en later kunnen borgen.

Einde 2016 heeft een aantal docenten een intensieve stage gelopen lopen bij de Koninklijke Ginkel Groep, dat was verhelderend!

Ook geven we met grote regelmaat gastlessen op scholen, ontvangen we studenten op het bedrijf en gaan we gezamenlijk projecten bezoeken.

Mooi voorbeeld is het projectbezoek aan ‘de Tuin met twee gezichten’, die genomineerd werd voor de Tuin van het Jaar.

Albert Bouman, projectleider bij de Koninklijke Ginkel Groep, heeft een aantal studenten eerst zelf de tuin laten beoordelen. Later konden zij hun eigen bevindingen vergelijken met het juryrapport. Dat zorgt voor discussie maar vooral ook voor nieuwe inzichten!