De realisatie van deze tuin begon met een droom: het integreren van het buitenleven in het dagelijkse leven van de bewoners van het verpleeghuis. Deze visie leidde tot een nieuw zorgconcept genaamd ‘Van Binnen naar Buiten’. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een prachtige nieuwe vitale tuin te creëren voor bewoners, familie, cliënten, bezoekers, vrijwilligers, omwonenden en collega’s om met elkaar van te kunnen genieten.
De tuin is officieel geopend door bewoners van De Bieslandhof, wethouder Joëlle Gooijer, Lid van de Raad van Bestuur van Pieter van Foreest Gert-Jan Waterink en locatiemanager van De Bielsandhof Lydi Brouwer onder toeziend oog van dé ambassadeur van een duurzame leefomgeving, Lodewijk Hoekstra.

Hoveniersbedrijf P. van der Eijk heeft de eer gekregen om de tuin, naar het ontwerp van Els Beekhuis – van der Weijde van Lindeloof tuin- en landschapsarchitecten, te verwezenlijken. Een bekend adres want Van der Eijk mag al jaren het onderhoud uitvoeren voor De Bieslandhof. De bewoners kunnen al een tijdje genieten van de tuin en we zijn trots op het eindresultaat. En na het zien van de blije gezichten en de verhalen van de mensen die de tuin gebruiken, voelen wij ons nog trotser. Daarnaast voelen wij de noodzaak om vooral zo door te gaan, want zeg nou zelf… Dit gun je toch iedereen?

In de tuin staat ontdekken, beleven en meedoen centraal. De duidelijk te volgen paden begeleiden de mensen door de belevingstuin. Het terras biedt gelegenheid om een lekker kopje koffie te drinken en te genieten van de prachtige planten, oude fruitbomen en (pluk)bloemen. Daarnaast is het ook uitnodigend om even een praatje te maken met een andere bewoner. Ook staat er een speeltoestel, speciaal voor (klein)kinderen om op te spelen. De knuffelschapen staan gezellig en zijn zeer effectieve grasmaaiers!