In Veenendaal is deze maand het Project VOOR gestart.

VOOR staat voor Veenendaals Onderhoud Openbare Ruimte.

De Gemeente Veenendaal, Koninklijke Ginkel Groep, Van Dijk Groenvoorzieningen, IW4 en ACV hebben op 14 september hun handtekening gezet onder de afspraken, waarmee ze voor de komende drie jaar met elkaar verantwoordelijkheid nemen voor het beheer van de openbare ruimte in Veenendaal.

Verantwoordelijk voor de aansturing van het project is Christian Vink. Christian heeft in het verleden gewerkt bij de gemeente Veenendaal en is afkomstig uit de IW4-organisatie. Hij heeft zin in deze opdracht. “Mijn uitdaging is om de expertise van alle partijen maximaal te benutten, zodat de openbare ruime in Veenendaal er nog beter uitgaat zien, zonder dat de lasten voor de burgers omhoog gaan’.

Ook zijn er afspraken gemaakt over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en over een efficiëntere uitvoering van de beheerwerkzaamheden. Daarnaast gaan de vijf partijen zich samen richten op innovatie, vernieuwing en verduurzaming van het beheer in de openbare ruimte.

Verantwoordelijk wethouder Frits Beckerman zegt over deze volgende stap in de samenwerking: ‘Dit is goed voor Veenendaal, zowel als het gaat om de kwaliteit van de straten, de stoepen en het groen in Veenendaal, maar vooral zal door de samenwerking de bestaande expertise meer rendement opleveren in de meest brede zin van het woord “. Dat geldt ook voor de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn nu al negen werkervaringsplaatsen gerealiseerd, met uitzicht op langdurige contracten, inclusief scholing en doorgroei. Vooral voor jongeren uit het praktijkonderwijs biedt deze samenwerking kansen. Beckerman is vooral blij met dit resultaat van de samenwerking. ” De unieke mix van deze partners, inclusief de commerciële partijen, biedt kansen in dit opzicht. Dit is precies waarvoor we deze samenwerking zijn gestart”.

Innovatief samenwerkingsverband