De Ginkel Groep heeft mee mogen werken aan de openluchttentoonstelling ‘Energetica’. Deze (gratis) tentoonstelling bevindt zicht op het hoogste stadsplein van Nederland; bovenop het dak van Nemo in Amsterdam. Prinses Laurentien opende 21 april jongstleden deze nieuwe tentoonstelling.

 

De tentoonstelling ‘Energetica’ laat het publiek spelenderwijs kennis maken met energie uit wind, water en zon. Ook kun je de strijd aan gaan met de natuurkrachten.

De Ginkel Groep heeft de groene componenten verzorgd. Bestaande uit onder andere verzinkt stalen plantenbakken met vaste planten en grassen. Ook zijn er enkele karakteristieke olijfbomen geplant. Bijzonder element wat goed aansluit bij het thema ‘Energetica’ is ‘Plant-E’. Eén plantvak is uitgevoerd met het modulaire systeem van Plant-E. Met dit systeem en de aangebrachte beplanting wordt er stroom gegeneerd uit de wortels van de planten. Resultaat: LED-verlichting die brand door het proces wat plaatsvindt in de door ons aangebrachte beplanting!

Tevens heeft de Koninklijke Ginkel Groep in het geheel vernieuwde restaurant als blikvanger een prachtige groene gevel gerealiseerd. Daarnaast werden de stalen draadframes in het restaurant beplant met robuuste slingerplanten.

Al met al weer een leuk project waar we met veel plezier op terug kijken.

Klik hier voor meer informatie over Energetica bij Nemo.

In de media: opening en toelichting door Nemo.
Eerder was de Koninklijke Ginkel groep o.a. al betrokken bij de aanleg van 1.000 m2 Natuurdak op een ander deel van het museum.

Opdrachtgever: Science Center NEMO te Amsterdam

Bouwkundig Architect: Renzo Piano (Italië)

Creatief ontwerp tentoonstelling: Northern Light te Amsterdam Bouwer tentoonstellingsbouwer: Archimedes Exhibitions Gmbh te Berlijn

Dakdekker:  BOKO dakbedekkers te Wormerveer

Groene elementen: Koninklijke Ginkel Groep

Contractvorm: Bouwteam