De Koninklijke Ginkel Groep heeft de 2e prijs gewonnen in de Heem Natuurprijs-verkiezing 2016.

Het ingezonden project van een volledig vernieuwde inrichting van de vestingwal in Groenlo viel volgens de jury op door de integratie van maar liefst 5100 m2 heemvegetatie in een verder traditioneel vormgegeven landschap: een gedurfde, maar geslaagde combinatie.

De Gemeente Oost-Gelre had voor het project een aantal uitgangspunten bepaald, zo moest met de inrichting rekening worden gehouden met de belijning van de oude vestingwerken, de Engelse landschapsstijl moest te herkennen zijn en de groengordel moest de sfeer van de oude compacte vestingstad versterken.

De kruidenvegetatie is begin 2015 ingezaaid en sindsdien intensief gevolgd. De buitenoevers zijn ingezaaid met een nat kruidenmengsel en een droger mengsel voor de hogere gelegen gedeeltes. Ook zijn er waterplanten, bloembollen, vaste planten en bomen aangeplant.

De eerste prijs is uitgereikt aan Binder Groenprojecten met een gerealiseerd project op het voormalige station Hofplein te Rotterdam en de derde prijs ging naar Van Helvoirt Groenprojecten met een project Eikenprocessierups-bestrijding te Eersel.