Op veel plaatsen zijn de omstandigheden voor bomen verre van ideaal. Met name in stedelijk gebied vereist de verzorging van bomen (letterlijk) een grondige aanpak. Groeiplaatsverbetering met behulp van de Tree Fertilizer Injector (TFI) biedt daarbij uitkomst.

Hierbij worden nieuwe wortelkanalen aangemaakt, voorzien van organische nutriënten. TFI komt de conditie van de bomen zeer ten goede, dat zie je aan een gezond bladerdek en ze zijn minder onderhevig aan schimmels en ziekten.

En ook niet onbelangrijk: een gezond bomenbestand zorgt voor (veel) minder kosten! De investering in TFI wordt dubbel en dwars terugverdient.

Voor de gemeente Scherpenzeel heeft Pius Floris Boomverzorging de groeiplaats van een oude lindeboom op deze wijze sterk verbeterd. In het plantvak waren de wortels van de boom heel oppervlakkig aanwezig. Met de air-spade is de grond rondom de wortels weggeblazen en is er speciale grond aangebracht. Om de boomwortels meer naar de ondergrond te laten groeien is de boom behandeld met TFI. Door dit alles krijgen de wortels meer zuurstof en voeding en ontwikkelen ze zich vele malen beter!

Na dit alles is het gehele plantvak met vaste planten ingeplant, want het oog wil ook wat!

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze boomadviseur Bert van Polen hij is te bereiken via email: b.vanpolen@piusfloris.nl