Vlakbij het Amstelstation in Amsterdam staat kantorengebouw The Cloud. Het pand, waarin voorheen twee banken waren gehuisvest, is getransformeerd tot een duurzaam, innovatief en modern gebouw. The Cloud is in november opgeleverd en voldoet aan Energielabel A en BREEAM-NL-certificering ‘Very Good’.
In dit bijzondere pand is op de vierde verdieping een internationale webwinkel gehuisvest.

Een groene achterwand bij de entree, klimplantenwanden, stalen gridkasten voorzien van beplantingen, en beplantingen in plantenbakken op een transparant stalen frame. Deze groene ingrediënten vormen samen het Greenery Design voor het interieur. Dit ontwerp is ontwikkeld door het Amerikaanse architectenbureau Gensler en advies en ontwerp Bureau Hollandse Nieuwe.
Van Ginkel Interieurbeplanting heeft de groene invullingen uitgedacht en gerealiseerd.

Achter de entreebalie is een groene wand gemaakt die is afgewerkt met marmer. Het beplantingsplan bestaat uit een organische vlakverdeling die is ingevuld met diverse soorten beplanting in contrasterende texturen. De groenwand zorgt voor een groene basis waarin straks het logo van het webwinkelconcern naar voren zal komen.

Naast de groenwand is er nog een verticaal groencomponent ingepast in het ontwerp. Dit bestaat uit een maatwerk houten meubel van houten staanders, ingevuld met een raster en klimbeplantingen. Hierin is Tetrastigma voinierianum toegepast, een krachtige klimmer met een weelderig effect.

In de kantoren zijn halftransparante stalen gridkasten ontworpen met potterie en beplantingen. De potterie is voor circa 80% geproduceerd uit hernieuwde grondstoffen van producten die al een leven achter de rug hebben. De beplantingen bestaan uit een divers arrangement van beplantingen waardoor een jungle-effect ontstaat.

Aansluitend bij de stalen gridkasten zijn er op diverse locaties losstaande stalen plantenbakken geplaatst. Deze zijn ingevuld met een kleur- en textuurrijk beplantingsarrangement.

We mogen ook zorgdragen voor het onderhoud van het groen. Onze vakbekwame servicemedewerkers dragen zorg voor dit onderhoud en zorgen ervoor dat de medewerkers alleen maar hoeven te genieten.