Het Groene Schoolplein van CBS de Hoeksteen te Zeist is afgelopen woensdag officieel geopend door wethouder Johan Varkevisser.

Hoveniersbedrijf Feijth (onderdeel van de Koninklijke Ginkel Groep) heeft de omvorming van een geasfalteerd schoolplein met veel steen en rubber tegels naar een ‘groener en kindvriendelijker’ plein gerealiseerd. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen en is er meer ruimte gemaakt voor verschillende spelelementen voor de kinderen. Ook het kunstwerk van Ot en Sien heeft een plaats gekregen op het plein.

Onder de noemer van ‘van grijs naar groen, dat moet je samen doen’ heeft de school er een ludiek project van gemaakt.

Als ik kon toveren… ‘Als ik kon toveren, dan….’ Dat was de start van het project. Aan alle leerlingen, omwonenden, ouders en leerkrachten is gevraagd wat zij van het schoolplein zouden maken als zij konden toveren. Op basis van alle wensen is een ontwerp gemaakt voor het huidige plein.’’

Het ontdekken van de natuur is een belangrijk thema bij het Groene Schoolplein. In het voorjaar van 2015 was het groene voorplein al geopend. Daarna is direct begonnen met het achterplein. Het resultaat: Twee prachtige pleinen die zijn omgetoverd van grote, geasfalteerde vlaktes naar één prachtig groene plek midden in een woonwijk en vlak bij het centrum van Zeist. Een unieke plek in Zeist waar mensen kunnen ontspannen en op allerlei speelse manieren worden geconfronteerd met de natuur.

Eline Couperus, locatiemanager: “Het schoolplein heeft een belangrijke functie in de buurt. Afgelopen drie jaar zijn de contacten tussen buren verstevigd, wordt er meer gelachen op het plein en kijkt men uit naar de lente en de zomer om te genieten van de prachtige knuppelpaden, loungeplek, volkstuintjes en de natuurlijk aangelegde paden. Iedereen is super trots op het resultaat en draagt het schoolplein een warm hard toe.