Van Ginkel Interieurbeplanting realiseerde afgelopen weekenden voor Elho de eerste binnentuin. Het betreft de eerste fase van een totaal project waar vijf binnentuinen in komen.

Met de renovatie van hun pand in Tilburg stelde Elho zich tot doel om meer ‘ruimte aan de natuur’ te geven. Het motto van Elho is ook ‘give room to nature’. Groen maakt je gelukkiger, geeft je een gezonder gevoel en verhoogt je energie. Dit ondersteunen wij natuurlijk van harte.

De renovatie van het pand is vormgegeven door Space Encounters. Het pand wordt gevuld met een aantal binnentuinen met verschillende thema’s. Thema’s als familie, circulariteit, duurzaamheid, geschiedenis en internationale focus.

De groenarchitect is MOSS Amsterdam. Iedere ruimte heeft een andere functie en een ander thema. Daar zijn de planten op afgestemd. Iedere ruimte is uniek maar staan wel in verbinding met elkaar.

De binnentuin op de foto’s heeft een drainagelaag van permavoid met daarop een groeimedium van indoorgrond. Het geheel wordt volautomatisch bewaterd. De lengte van het bureau is 30 m1 lang en is 4 m1 breed.


Deze timelapse is gemaakt door Elho

Van Ginkel Interieurbeplanting is verantwoordelijk voor de engineering, de realisatie en zal zorg dragen voor het groenonderhoud.

Een gezonde werkruimte wordt een steeds belangrijker aspect waar tijdens de bouw van een bedrijfspand rekening mee wordt gehouden. Het gebruik van groen wordt gelukkig steeds meer erkent.
Werken in een groene ruimte verhoogt de concentratie, het algeheel welbevinden en geeft een lager ziekteverzuim.

Heerlijk om gebouwen te mogen vergroenen! Dit is fase 1! In juli mogen we beginnen aan fase 2. Wordt vervolgd!