In mei is er gestart met de werkzaamheden voor de renovatie van het monumentale stationsgebouw in Delft. Het pand krijgt op de begane grond een restaurant en winebar met een terras en nieuwe perronoverkapping. De verdieping en kap worden getransformeerd tot kantoren.

Park Spoorloos, het park achter het stationsgebouw, wordt op dit moment gerealiseerd door de Koninklijke Ginkel Groep in opdracht van Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft.

Om de overlast ervaring in dit hoogstedelijke gebied zo laag mogelijk te houden, hebben we samen met de gemeente gekozen voor groene bouwhekken. Ook verbeteren de groene bouwhekken de uitstraling van de bouwplaats.

De bouwhekken zijn geleverd door www.groenebouwhekken.nl en geproduceerd in samenwerking met Stichting Bouwloods Utrecht. Hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding in houtbewerking.

Hoveniersbedrijf P. van der Eijk, onderdeel van de Koninklijke Ginkel Groep, zal in samenwerking met de firma Werkse! straks het onderhoud van dit park verzorgen. Werkse! creëert duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Naar verwachting is het park in oktober gereed.