Het hoofdkantoor van Miele in Vianen krijgt dit jaar een prachtig groen aangezicht. De buitenkant van de entree, die nu veel energie en water verbruikt, moet een echte groene beleving worden die iets oplevert voor zowel mens als natuur. Studenten van Wellantcollege mbo Houten werken met de Koninklijke Ginkel Groep aan het onderhoud en de herinrichting van het groen op het terrein van Miele.

Miele heeft een prijsvraag uitgeschreven voor een herinrichting van de waterbassins bij de entree. Deze waterbassins kosten momenteel vooral energie en water en moeten omgevormd worden tot een groenbeleving die wat oplevert voor mens en natuur. Studenten Sietse en Daan van Wellantcollege maakten het ontwerp. Met de hulp van de studenten hebben wij deze tuin mogen realiseren.

Het uitgangspunt was om de vier bassins om te vormen tot beplantingsvakken waarbij biodiversiteit, wateropvang en een zakelijke representatieve uitstraling belangrijk zijn. Aan de wens van Miele voor een kruidentuin waar de kok en bezoekers van het Experience Centre verse kruiden kunnen plukken is ook gehoor gegeven.

Onderwijs en MVO
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is één van de speerpunten van het beleid van Miele. Omdat onderwijs een belangrijk onderdeel is van MVO, kwam Miele met het idee om studenten te betrekken bij zowel het onderhoud als de herinrichting van het groen op het terrein. Groene Hotspot Houten (een community voor studenten en docenten aan de groene opleidingen, tot professionals uit het bedrijfsleven en overheid) heeft dit project namens Wellantcollege Houten opgepikt, zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de beschikbare kennis binnen Wellant.

Klik hier voor meer informatie over dit project en de totstandkoming ervan.