De duurzame, lichtgewicht oplossing is nu ook voor de Nederlandse markt beschikbaar. Gevels worden steeds vaker voorzien van groen. Marktleider Optigroen speelt met een duurzame oplossing op deze ontwikkeling in. De Amersfoortse specialist in dakbegroeiing en daktuinen heeft na jaren van onderzoek en testen een gevelbegroeiingsysteem ontwikkeld op basis van cassettes.

 

Directeur Henk Vlijm spreekt van een duurzame en demontabele oplossing. In navolging van het buitenland wordt het systeem nu ook op de Nederlandse markt gebracht. Een voorbeeldgevel is in Veenendaal te bewonderen. “We bieden opdrachtgevers hiermee de mogelijkheid om een statement te maken bij een entree van een gebouw of binnenplaats.”

 

De Optigroen Gevelbegroeiing bestaat uit zestig centimeter brede en een meter hoge, conische cassettes die in een rail hangen. Een rvs-rail met geïntegreerde druppelleiding zit om de meter aan de gevel verankerd. Het element is zo vormgegeven dat de aluminium cassettes drie centimeter van de gevel afstaan voor een goede luchtcirculatie achter de begroeiing. De cassettes zijn voorzien van een speciaal capillair werkend vlies en gevelsubstraat.

 

Aan de voorzijde bevindt zich een één centimeter dikke sierlaag van tufsteen of lava. Een rooster, vervaardigd met gepatenteerde plantgaten van recyclebaar kunststof, voorkomt dat substraat en afwerklaag uit de cassette spoelt. Deze afwerklaag zorgt ervoor dat de materialen na verloop van tijd ‘vermossen’. Bij bladverliezende planten behoudt het systeem daardoor ook in de winter een groene uitstraling.

 

De cassettes zijn op maat te maken per tien centimeter, in zoveel breedte als hoogte. Ze zijn te vullen met meer dan honderd verschillende vaste plantensoorten die uitvoerig zijn getest in alle jaargetijden, op verschillende windrichtingen en in diverse binnen- en buitenklimaten.

Lichtgewicht

Het begroeiingsysteem is met zestig kg/m2licht van gewicht. De Optigroen Gevelbegroeiing onderscheidt zich volgens Vlijm vooral door zijn eenvoudige en snelle (de)montage. “Het boor- en schoefwerk is met dit systeem minimaal waardoor het systeem snel te installeren is. We hebben verschillende systemen vergeleken. Onze oplossing is twee keer zo snel qua montagetijd.” De demontabele groene gevel is volledig recyclebaar.

Bron: http://cobouw.nl

Presentatiegevel te Veenendaal

Zoekend naar het juiste systeem en een gevarieerd aanbod hebben wij een kwaliteitsselectie gemaakt. Daarbij is gelet op zaken zoals constructieve degelijkheid, groeimedium voor beplantingen, flexibiliteit, bewatering etcetera. Deze geselecteerde systemen worden overzichtelijk, tastbaar en naast elkaar gepresenteerd, zowel voor binnen- (ca. 35m2) als buitentoepassing (ca.75 m2). Ook de groene gevel van cassettes is op onze presentatiegevel te bewonderen.

Informatie aanvragen

Heeft u een specifieke vraag over gevelbegroeiing of wilt u eens een kijkje komen nemen bij onze presentatiegevel, neem dan contact op met onze verticaal groen advisieurs.
Gevelbegroeiing buiten: Walter van de Werken, 06 – 494 056 66
Gevelbegroeiing binnen: Bart Dijkman, 06 – 536 473 22