T 0318 51 90 39

Groene oase op 45 meter hoogte in Utrecht!

26 juli 2021 - Ginkel

Met de realisatie en oplevering van de grote binnentuin van 500m2 doet de Koninklijke Ginkel Groep eer aan de naam van de ontwikkeling; Central Park. Een centraal gelegen park op de 11e verdieping met uitzicht over heel Utrecht.

De Azoriaanse flora is een inspiratie binnen dit project, deze flora bestaat uit zowel Atlantische, Mediterrane, Kosmopolitische (over de hele wereld voorkomende) en tropische soorten. In totaal deden zo’n 50 bomen en struiken, 1.500 planten en zelfs een kabbelend beekje hun intrek. De combinatie tussen den achtige structuren, kleurrijke bloemsoorten en tropische beplanting is een unieke combinatie voor Central Park.

Met dit gigantische groene gebaar leveren we samen met MOSS, GroupA een substantiële bijdrage binnen de architectuur en –design branche aan de vergroening van (kantoor)panden en onze leefomgeving. Het is wetenschappelijk bewezen dat planten en bomen een positief effect hebben op onze fysieke en mentale gesteldheid. Planten zorgen onder andere voor frisse lucht en werken stress verlagend, waardoor productiviteit op de werkvloer toeneemt.

 

Foto’s door Jordi Huisman