Het op 22 april geopende transferium Deutersestraat in ‘s-Hertogenbosch heeft het ‘gebiedslabel A’ van NL Greenlabel ontvangen. ‘Het groenste transferium van Nederland’, zoals de gemeente ‘s-Hertogenbosch het noemt, is energieneutraal, energieleverend en er is groen in de omgeving ingepast.

Zo zijn er 1500 zonnepanelen op het dak geplaatst, die bedoeld zijn om elektrische auto’s, fietsen en bussen op te laden. Aan het gebouw hangen verder kasten voor vogels, vleermuizen en bijen, die zijn gemaakt van hout van bomen die voor de bouw werden gekapt. Verder kunnen er 1100 auto’s en 240 fietsen parkeren.

Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel, was bij de opening van het transferium aanwezig en beloonde het met een Gebiedslabel A. De hoogste waardering die een buitenruimte kan halen op het gebied van duurzaamheid.

Naast het vergroenen van dit pand, is de Koninklijke Ginkel Groep ook verantwoordelijk voor de engineering en het beplantingsplan. Dit gebouw zal straks opgaan in de groene omgeving door het gebruik van 500 klimplanten in grote maten. De aanplanthoogte is wel tot 6 meter. Deze klimplanten zullen gezamenlijk straks 4000 m2 groengevel vormen.

Het parkeercomplex is gelegen naast het Jeroen Bosch Ziekenhuis en een Natura 2000-gebied. Verder vormt de locatie van het transferium een belangrijke schakel in het snelfietspad ‘s-Hertogenbosch en Waalwijk. Daarmee is het een goed overstappunt voor automobilisten om te fietsen en wandelen. Bovendien kunnen stadsbezoekers vanaf hier overstappen op een bus naar het centrum.