Vernieuwing

Het huidige buitenbad zal worden omgetoverd tot een natuurgezuiverd zwembad. Naast het peuterbad voor kinderen bestaat het zwemgedeelte uit maar liefst zo’n 800 m2! De duikplanken komen op de kopse kant van het bad waar ook het plantengedeelte is. Je duikt straks letterlijk vanuit de planten het natuurgezuiverde bad in!

Schoon!

En nee, je komt dan niet te zwemmen tussen de planten. Het plantgedeelte is afgescheiden van het zwemgedeelte. De planten en regeneratiezone zorgen, samen met het naastgelegen sproeifilter, voor schoon, kraakhelder en zacht zwemwater zonder chemicaliën. Je staat straks ook niet met je tenen in het zand. Het huidige bad blijft behouden, we bekleden het met een speciaal folie. Het bad zal worden verwarmd door zonne-energie. De omliggende tuin mogen we ook aanleggen naar het plan van Tuinontwerp Bureau Hager & Huigens.

De bouw

Op de bouw stuit je al snel op de enthousiaste groep vrijwilligers. Zij zorgen er onder andere voor dat de huidige materialen keurig worden verwijderd en straks herplaatst kunnen worden. Eigenlijk zijn ze in voor alle hand- en spandiensten. Voorzitter van de Stichting VOB (Vlister Openluchtbaden), Peter van Schaik, vertelt dat dit een uitzonderlijk club vrijwilligers is en is erg blij met hun inzet.

Subsidie

Ook spreekt hij zijn dankbaarheid uit voor het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Stichting VOB krijgt namelijk 200.000 euro subsidie voor de realisatie van het natuurgezuiverde bad. Door de BOSA wordt ongeveer 280.000 euro omzetbelasting vergoed.

De grond rondom de Vlist is erg drassig, daarom gaan we heien. Vandaag is de eerste paal de grond in gegaan!

We houden jullie graag op de hoogte van de bouw. Eind april 2021 is het bad voor publiek geopend!