Energieleverancier Eneco heeft ons benaderd met de vraag of de Koninklijke Ginkel Groep hen kon helpen met het plaatsen van een 2-tal Insectenhotels.

De aanleg van een specifieke leiding van Rozenburg naar Rotterdam heeft voor enige overlast gezorgd bij het Voedselbos te Vlaardingen en het Lentiz Life College te Schiedam.

Eneco wilde een ‘duurzaam’ gebaar maken naar deze partijen en dat is gelukt!

Wij hebben ‘Het StreekLokaal’ te Halle benaderd want zij hadden eerder voor ons het Insectenhotel bij Wehkamp geplaatst.

Inmiddels zijn de twee insectenhotels vervaardigd en vrijdag 20 november jongstleden geplaatst.

De eerste staat bij het Lentiz Life College te Schiedam, naast een schitterende Lindeboom in een plantsoen voor de school. Lindebomen en bijenhotels gaan goed samen, want de Linde is een belangrijke voedselbron voor bijen. Binnenkort worden er bloeiende planten en struiken in het plantsoen aangepland. Het tweede bijenhotel staat in het Voedselbos van Vlaardingen. Een jong bos vol noten, bessen en eetbare vruchten, een grote diversiteit van aantrekkelijke bijenplanten. Het hotel staat mooi bij de ingang en is een echte blikvanger.

StreekLokaal is een onafhankelijke, praktische stichting voor onderzoek, ontwerp en realisatie van een breed scala aan duurzame en innovatie initiatieven die duurzaamheid en biodiversiteit bevorderen. Maatschappelijke participatie leidt tot sociale cohesie. Burgerkracht geeft een positieve impuls voor een gezonde samenleving met meer kwaliteit van leven.

StreekLokaal is een maatschappelijke winstorganisatie, dat houdt in dat zij zonder economisch belang of winstoogmerk doen wat ze doen.