Het World Green Infrastructure Congress (WGIC-2017) een interessant congres vond plaats in Berlijn, dit 3-daagse congres stond in het teken van klimatologische vraagstukken en oplossingen in stedelijk gebied.

Ruim 800 deelnemers uit 44 verschillende landen konden verschillende workshops en lezingen over bijvoorbeeld; stadsklimaat, regenwatermanagement, hittestress, duurzaam bouwen, biodiversiteit (en nog veel meer) bijwonen.

Daar wilden wij uiteraard bij zijn! De opgedane ervaringen, visies, presentaties vanuit dit congres geven ons de motivatie om een concrete bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen en toepassingen in stedelijk gebied.

De WGIC gaat over inspireren, motiveren en ervaringen delen om te komen tot toekomstbestendige steden. Uiteraard zijn deze steden leefbaar en daarom groen. Groene infrastructuren spelen hier onmisbaar. Van waterbufferende stadscorridor  tot verticale stadslandbouw. Componenten als biodiversiteit, water en integrale toepassingen zijn onmisbaar.

 

‘Liveability describes the frame conditions of a decent life for all inhabitants of cities, regions and communities, including their physical and mental wellbeing’.

Dat is waar de Koninklijke Ginkel Groep dagelijks met meer dan 170 medewerkers aan werkt binnen alle groenoplossingen die wij bieden.

 

Vanuit de KGG Campusgedachte wat voor ons de plek is waar inspiratie en kennis elkaar ontmoeten zijn zulke congressen van enorme waarde. Het zijn deze platforms waar de basis wordt gelegd voor het verwezenlijken van ideeën en het toepassen van de kennis. Hier komt de verbinding tot stand tussen inspiratie en uitvoering.