De Koninklijke Ginkel Groep dingt mee naar de internationale Pondy Award met een Natuurlijk Zwembad. De Pondy Award wordt uitgereikt tijdens het IOB-congres (Internationale Organisation für Badegewässer) in Leeuwarden. Dit congres is op 15 en 16 november en zal voor het eerst in Nederland plaatsvinden. Het congres wordt geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parme.

Al drie jaar op rij is de Koninklijke Ginkel Groep winnaar in de categorie Natuurlijk Zwembad van de Zwemvijver van het Jaar competitie van de VHG.
Deze wedstrijd brengt de beste voorbeelden van zwemvijvers en natuurlijke zwembaden onder de aandacht van de particuliere en zakelijke markt.  In 2017 werd de Koninklijke Ginkel Groep zelfs winnaar in beide categorieën en ging  naar huis met de eerste prijs voor Natuurlijk Zwembad van het Jaar 2017 én Zwemvijver van het Jaar 2017.

Door deze behaalde resultaten mag de Koninklijke Ginkel Groep nu meedingen naar de internationale Pondy Award 2018 met het project: Natuurlijk Zwembad in Baarn.
Het Natuurlijk Zwembad is ontworpen door Buro Robert Broekema.

Het IOB-congres brengt gedurende twee dagen professionals uit de hele wereld bij elkaar. Tijdens lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten worden ervaringen en kennis gedeeld, onder andere uit onderzoek. Zo bevat het programma lezingen van internationaal gerenommeerde experts uit Nederland, de Duitstalige landen, Polen, Frankrijk en België. Zij praten de deelnemers bij over actuele onderwerpen zoals de introductie van de gloednieuwe ‘Richtlijnen voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de particuliere zwemvijvers en -baden’ in Duitsland, sulfaten in het water in combinatie met een fast-slowfilter en schelpen en slakken in de zwemvijver. Ook worden de eerste resultaten gepresenteerd van onderzoek naar virussen, Cryptosporidium en Giardia.

Onze natuurlijk water adviseur is uiteraard bij dit congres aanwezig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van natuurlijk water.