T 0318 51 90 39

Kleurrijk tafereel van Bonte Bermen in Nederland!!

15 juni 2021 - Ginkel

Biodiversiteit in de stedelijke omgeving wordt gelukkig steeds belangrijker ervaren. En dat is het ook! Daarnaast is er veel aandacht voor ecologisch beheer en de ontwikkeling van kruidenrijke vegetaties. Om de biodiversiteit te vergroten én een lange bloeitijd te garanderen is het concept De Bonte Berm ontwikkeld.

Binnen dit concept worden de krachten van één-, twee en meerjarige (inheemse) zadenmengsels gebundeld met een op maat samengesteld bloembollenmengsel. Dit zorgt voor een vegetatie met een lange bloeitijd, een grotere biodiversiteit en extensief, ecologisch onderhoud. Tevens wordt met deze combinatie de seizoensbeleving versterkt.

Graag nemen we jullie mee in de kleurrijke wereld van de Bonte Bermen en laten telkens een ander project zien. Vandaag lichten we een prachtige ovonde in Haaksbergen toe die we hebben aangelegd in 2019.

Het is een mooie mix van bollen (Alliums en Camassia) en heel veel kruiden! Met name gewone margrieten, muurbloemmosterd en vogelwikke in bloei. Maar er komt nog veel meer aan zoals pastinaak, wilde cichorei, peen en muskuskaasjeskruid!