De vakmannen van onze vestiging Van Ginkel Veenendaal mogen in het nieuwe jaar weer naar hartenlust verder werken aan deze prachtige exclusieve tuin in het duingebied van Wassenaar.
Want wat is dit een uitdaging en wat een prachtige materialen mogen wij gebruiken om van deze ‘berg zand’ een bijzondere tuin te maken.

Bijzondere elementen in de tuin zijn bijvoorbeeld cortenstalen houtopslagen, een natuurlijke- én een intensieve vijver.

De intensieve vijver bestaat uit vier bakken in verschillende hoogtes met ertussen ‘dammetjes’. Speels zal het water van de ene naar de andere bak stromen. De vijver is gemaakt van damwanden en bekleed met cortenstaal. Hierdoor krijg de vijver een robuuste en natuurlijke uitstraling.

Het extensieve deel van de tuin wordt zoveel mogelijk gehandhaafd. Aanwezige bomen en planten blijven staan. Daarnaast is er in het ontwerp een natuurlijke vijver, robuuste vlonders en bruggen van spoorbielzen en gebiedseigen schelpenpaden opgenomen. De beplanting zal worden aangevuld met inheemse soorten.

Het intensieve deel van de tuin biedt een lange zichtlijn vanuit de woning. Deze zichtlijn wordt versterkt door de houtopslagen van cortenstaal die grondkerend zijn.

De woning van de eigenaren is laaggelegen. Het ontwerp en de opbouw van de tuin zorgen ervoor dat ze straks niet alleen kunnen genieten van een prachtige natuurlijke tuin, maar ook van een prachtig uitzicht daarbuiten.

Medio februari is de oplevering. Wij kijken uit naar het resultaat en houden u via onze website graag op de hoogte.

Ik wil ook zo’n mooie tuin!