VHG-directeur Egbert Roozen heeft het certificaat ‘excellente school – excellente leerbedrijven’ uitgereikt aan het Wellantcollege in Houten, AOC Oost Almelo en  Aeres in Velp.
Het certificaat is uitgereikt aan scholen die excellent samenwerken met het groene bedrijfsleven. Ook de betrokken groenbedrijven hebben een certificaat ontvangen.

Het Wellantcollege, AOC Oost en Aeres werkt met een aantal groenbedrijven samen in het programma ‘excellente scholen – excellente leerbedrijven’, dat VHG samen met enkele agrarische opleidingscentra heeft opgezet. In dit programma beoordelen scholen en bedrijven samen het lesprogramma. Bedrijven – leden van VHG – vullen delen van het programma in, verzorgen stages van hoge kwaliteit en bieden bedrijfsstages aan docenten.

Doel is om het groene mbo-onderwijs beter én aantrekkelijker te maken. Het Wellantcollege, AOC Oost en Aeres ontving het certificaat voor de intensieve samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de verrijking van het lesprogramma door gastlessen. Ook heeft de school gerichte aandacht voor de professionalisering van docenten, die door een docentenstage en intensieve contacten met het bedrijfsleven met beide benen in de sector staan.

Verder waardeert VHG de inzet bij de BeroepsPraktijkVorming, waarin leerlingen aan gerichte opdrachten werken en goed begeleid worden.

Excellente leerbedrijven
De bedrijven ontvingen het certificaat ‘Excellent leerbedrijf’ voor hun inspanningen om in nauwe samenwerking met de school excellent onderwijs te verzorgen. Zo organiseren zij gastlessen als onderdeel van het lesprogramma en bieden ze verdiepende gastlessen voor leerlingen die zich in bepaalde thema’s verder willen verdiepen.

Daarnaast bieden ze bedrijfsstages aan docenten voor het verrijken van hun actuele kennis en zetten ze zich in voor een goede invulling van en begeleiding.

Wij bieden graag ruimte aan ambitieuze leerlingen. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar Bert Masselink via bmasselink@ginkelgroep.nl en vraag naar de mogelijkheden.