T 0318 51 90 39

Koninklijke Ginkel Groep vergroent Stationsgebied van Utrecht

Over ruim twee weken opent restaurant The Green House in Utrecht haar deuren.
The Green House is een volledig circulair en duurzaam paviljoen met horeca- en vergaderfuncties. Naast het opstellen van een groen inspiratiedocument voor het functioneel vergroenen van The Green House hebben wij hier een prachtige groene binnengevel mogen maken. De 3400 planten in deze gevel zorgen ervoor dat schadelijke gassen worden geneutraliseerd door ze op te nemen en af te breken. Ook de luchtvochtigheid wordt verbetert door het reguliere verdampingsproces.

Het stationsgebied van Utrecht waar The Green House is gesitueerd is volop in groene ontwikkeling.

De Koninklijke Ginkel Groep is betrokken bij zeven omliggende projecten in dit gebied.

Project Stationsplein Oost wordt medio 2019 opgeleverd en zal de grootste fietsenstalling ter wereld worden. Dit dakplein van bijna 8.000 m2 verbindt Utrecht Centraal Station met winkelcentrum Hoog Catharijne. Dit plein op hoogte zal gekenmerkt worden door elf zware bomen.

Afgelopen februari is Rijkskantoor De Knoop opgeleverd. Een belangrijk aspect bij dit project was de verplanting van 22 platanen. Ook de binnenkant van het gebouw hebben wij volledig mogen vergroenen.

Wonderwoods, de twee unieke woontorens zien eruit als een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevels. De Koninklijke Ginkel Groep heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de technische uitwerking om de realisatie en het onderhoud van alle inrichtingscomponenten daadwerkelijk mogelijk te maken.

Bij De Jaarbeurs, het Jaarbeursplein en de Rabobank zijn wij al jaren welkom voor verschillende groen gerelateerde werkzaamheden, zoals onderhoud, het plaatsen van groene bouwhekken, het aanleggen van mossedumdaken en een vijverpartij.

Wij waarderen de gemeente Utrecht en alle betrokken bedrijven voor hun inzet voor een duurzame stad. Wij zijn ervan overtuigd dat groen een essentiële en positieve bijdrage levert aan onze leefomgeving. Wij kunnen niet zonder natuur.


Beeldmateriaal The Green House: Albron

Beeldmateriaal Wonderwoods: MVSA Architects
Project Stationsplein Oost: Ontwerp en beeld ©Buro Sant en Co