Op 16 juni jongstleden was het weer zover, vanuit de KGG Campus-gedachte heeft de Ginkel Groep de jaarlijkse Leerlingentrefdag georganiseerd.

Dit jaar zijn we met 40 leerlingen en begeleiders op bedrijfsbezoek geweest bij Emsflower in Duitsland.

Elke jaar organiseert de Ginkel Groep een dag voor alle leerlingen en stagiaires van alle niveaus, dat zorgt voor verbinding en mooie gesprekken.

 

Emsflower produceert op grote schaal perk -en potplanten. Vanaf drie productielocaties in Nederland en Duitsland bedienen zij klanten door heel Europa. Emsflower produceert hoofdzakelijk op contractbasis.

Het bedrijf is in 1954 opgericht door Jan Kuipers en opgevolgd door zijn zoon Bennie Kuipers. De kwekerij heeft nu een totale oppervlakte van 87ha onder glas en biedt werk aan 400 personen, verdeeld over drie locaties in Duitsland en Nederland. Op een vierde locatie in Tanzania produceren zij geraniumstekken voor eigen gebruik. Hier zijn nog eens 50 mensen werkzaam.

Op locatie Emsbüren is veel geïnvesteerd in groene energie, het Emsflower BioPower project. De afgelopen jaren werd er hoofdzakelijk geïnvesteerd in de uitbreiding van kassen en in automatisering.

Naast de productielocaties heeft Emsflower ook een restaurant, tuincentrum en besteden zij veel aandacht aan ‘beleving’! Zo zijn er veel modeltuinen waaronder prachtige binnentuinen en een vlindertuin.