De Koninklijke Ginkel Groep heeft de eerste vierkante mogen leggen van het Liefdeslaantje voor Capelle. Het laantje bestaat uit een verhard pad met markeringstegels langs een oud elzenlaantje.
Gisteren, op Valentijnsdag, onthulden burgemeester Peter Oskam en liefdeswethouder Ans Hartnagel samen met Capelse koppels het Liefdeslaantje.

Er is op dit laantje liefdesgeschiedenis geschreven. Heel vroeger was het een plek waar geliefden afspraken. Later werden dienstplichtige soldaten vanaf die plek door hun meisjes uitgezwaaid. Er doen zelfs verhalen de ronde dat Capellenaren elkaar op het laantje ten huwelijk hebben gevraagd.

Het Oude Laantje moet een plek worden waar nieuwe geschiedenis wordt geschreven en nieuwe Capelse liefdes ontluiken. Dat is te zien aan de bijzondere bestrating met Capelse liefdestegels.

Iedereen kan een tegel kopen en er een liefdesboodschap op laten zetten.

Capelse echtparen die hun 60-jarig huwelijk vieren, krijgen van de gemeente een naamtegel cadeau. Vorig jaar is er begonnen met het verzamelen van de tegels en gisteren op Valentijnsdag zijn de eerste tegels gelegd.

Het Liefdeslaantje is een onderdeel van een prachtig park waarvan de Koninklijke Ginkel Groep de groene inrichting van mag verzorgen.

In het voorjaar mogen we van start met het natuurvriendelijke park.
Het park bestaat onder andere uit een natuurlijke kruidenvegetatie (ca. 3800 m2) met daarin een bijenheuvel (ca. 450 m2) en een half verhard kronkelpad (ca. 240 m2).
Onze deskundigen van Pius Floris Boomverzorging gaan ervoor zorgen dat de 250 aanwezige elzen netjes gesnoeid worden.