Enorm dankbaar zijn wij voor een ieder die groen op waarde weet te schatten en zich daarvoor inzet. Initiatiefnemers en betrokken partijen van het project ‘Mall of the Netherlands’ zien het belang van ‘echt’ groen in.
Enorm jammer is het dan wanneer slecht of niet geïnformeerde media een ander beeld van de situatie schetst door te beweren dat dit prachtige, levendige groen ‘kunstplanten zijn die het beton voor het oog verbergen’. Wanneer ze zouden doelen op een ‘kunstig staaltje werk’ dan zouden ze het bij het juiste eind hebben.

Wij zijn op dit moment overdekt winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam aan het vergroenen. Wij maken hier een groene gevel van maar liefst 950 m2! Deze groenwand werkt actief bij aan reductie van de omgevingstemperatuur, vangt fijnstof af, verhoogt de biodiversiteit en het winkelend publiek voelt zich prettig in de omgeving van groen. De beplanting is met een stadsecoloog afgestemd om maximaal bij te dragen aan de stadsecologie. Zo zijn er ook verschillende nestkasten voor vogels aangebracht. Het systeem is van Wallflore Systems. Middels een volautomatisch systeem worden de planten voorzien van water en voeding. De Koninklijke Ginkel Groep verzorgt ook het onderhoud van dit project.

Opdrachtgever: Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten Nieuwegein
Architect: MVSA Architects Amsterdam MVSA Architects
Aanleg groen: Koninklijke Ginkel Groep