Mensen die werken in een ruimte met planten melden zich 20 procent minder vaak ziek.

Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit en het wetenschappelijke bedrijf Fytagoras, dat gespecialiseerd is in plantenonderzoek en een aantal instellingen en bedrijven

1,6 ziektedag minder
Planten op de werkplek komt neer op gemiddeld 1,6 ziektedag minder per medewerker per jaar, zo blijkt uit het onderzoek, dat is uitgevoerd bij verschillende bedrijven en zorginstellingen.

De wetenschappers vergeleken bij elk bedrijf de ruimtes waar planten stonden met ruimtes waar geen planten stonden. De onderzoekers plaatsten in beide ruimten sensoren om de fysieke verschillen in het binnenklimaat te kunnen bepalen.

De medewerkers die in die ruimten werkten, gaven zowel voor als na het plaatsen van de planten hun mening over de werkplek, het binnenklimaat, de werksfeer, hun gemoedstoestand, welzijn en gezondheid.

Temperatuur aangenamer
De luchtvochtigheid in ruimten met planten bleek gemiddeld zo’n 5 procent hoger dan in ruimten zonder planten. Ook bleek de temperatuur een stuk aangenamer: medewerkers ervaren de temperatuur in een kantoorruimte met planten minder snel als te warm of te koud.

Verder bleek de gemoedstoestand van medewerkers na de beplanting positiever en werd door medewerkers van één bedrijf buiten werktijd minder gepiekerd over het werk.

Bron: RTL Nieuws en WUR

 

Van Ginkel Interieurbeplanting richt zich op de toenemende vraag naar innovatieve groene toepassingen in gebouwen. De waarden en functies van inpandig groen worden gelukkig steeds meer op waarde geschat! Met het toevoegen van planten komt niet alleen uw interieur tot leven, maar het brengt u ook een gezonder leefklimaat. Per ruimte is verschillend welke plant het beste tot zijn recht komt, daarom brengen onze adviseurs eerst de omgeving in kaart en aan de hand daarvan wordt bepaald welke beplanting het beste bij uw interieur past.

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u van advies te voorzien!

Ik wil ook een gezondere werkomgeving