Met elkaar maken de 350 medewerkers – met advisering, innovatie en specialistische kennis van techniek en groen – Nederland mooier. Met directeur Wim van Ginkel blikt het OndernemersKompas terug én vooruit in het magazine Onderweg.

De bedrijfsopvolging is één van de facetten waarbij Boschland Accountants (onderdeel van OndernemersKompas) als belangrijke partner fungeert. De samenwerking gaat heel ver terug. Toen Wim van Ginkel de zaak van zijn vader overnam kwam hij in contact met Nico Wagenvoort. De samenwerking startte met advies over accountancy en al snel volgden thema’s als bedrijfsoverdracht binnen de familie, ontwikkeling, groei, verplaatsing van activiteiten en HR.

Wim: ,,Alle facetten van het ondernemerschap zijn voorbij gekomen. De leuke, positieve momenten en de minder leuke momenten. Ook de minder goede jaren deel je met elkaar. Dan kijk je samen naar de mogelijkheden en oplossingen. Het gaat erom dat je elkaar weet te vinden én inspireren.

Het belangrijkste in de samenwerking is vertrouwen. Als er geen vertrouwen is, dan kun je ook niet volhouden. Zo simpel is het. Ook het stuk meegroeien met ons als bedrijf, altijd willen meedenken is van groot belang geweest.”

Inmiddels is bedrijfsadviseur Barend Bos vanuit Boschland al meer dan 20 jaar het vaste aanspreekpunt.
Barend: ,,We hebben een lange en fijne samenwerking. Ik kan alleen maar bewondering hebben voor dit familiebedrijf, hoe het geleid wordt en hoe ze mensen van alle niveaus kansen geven. Als je ziet hoe dit bedrijf is uitgebouwd, dat is echt heel knap. En er komt nog veel meer aan. Ja, ik ben trots op zo’n mooie klant.”

Wim: ,,Onze sociale drive is zo groot dat er in 2018 een eigen sociaalbedrijf is opgericht, Rosa Novum. Hier zijn 85 mensen in dienst, waarvan 75% een arbeidsbeperking heeft. Mijn vrouw Nancy van der Vin runt de boel. Dit is altijd onze gezamenlijke droom geweest om iedereen een plek te bieden in het reguliere bedrijfsleven. Ze horen er natuurlijk helemaal bij.”

Benieuwd naar het verhaal van Wim van Ginkel? Lees het hier.

Het hele magazine Onderweg lezen? Magazine Onderweg van OndernemersKompas.