Op Landgoed Voorlinden in Wassenaar is een nieuw museum met een prachtige tuin midden in het groen gerealiseerd.

Museum Voorlinden is een museum met internationale allure dat (onder andere) de kunstcollectie van Joop van Caldenborch tentoonstelt.

Directeur Wim Pijbes (voorheen Rijksmuseum) wil het museum graag positioneren als ‘Museum and Gardens’. Al met al gaat het hier om een plek van ontmoeting van vijf landschappen: bos, oude strandwallen, jonge duinen, weilanden en aangelegde tuinen.Museum Voorlinden is daarmee een enclave van kunst en natuur.

De Koninklijke Ginkel Groep is enorm trots op het feit dat zij betrokken is geweest bij de aanleg van deze museumtuin, ontworpen door Piet Oudolf i.s.m. DeltaVormgroep.

Museum Voorlinden biedt onderdak aan een particuliere collectie moderne en hedendaagse kunst. In de afgelopen vijftig jaar is met grote toewijding in de breedte en in de diepte verzameld. De collectie bevat werk van Nederlandse en internationale kunstenaars, variërend van jong talent tot gevestigde namen. De diversiteit is wat de collectie kenmerkt; met kunstwerken in uiteenlopende media, periodes en stijlen.

Op 10 september aanstaande wordt het Museum officieel geopend door Koning Willem-Alexander en de dag erna, 11 september vindt de publieksopening plaats.

klik hier voor de webpagina Tuin van Museum Voorlinden

klik hier voor projectpagina Ginkel Groep voor meer informatie en links.