Het was gisteren bijna zomers warm. Kortom een dag om er lekker op uit te gaan voor een wandeling, fietstocht of een duik in het buitenzwembad! Zwembad De Peppel in Ede ging speciaal voor het mooie weer nog een dag open. De watertemperatuur was 21 graden.

En dat is niet onopgemerkt gegaan. Buiten veel enthousiaste bezoekers, kwam er ook veel media op af. Zo maakten Hart van Nederland, Omroep Gelderland en De Gelderlander er leuke items van.
Op deze filmpjes is te zien hoe de planten van het in april opgeleverde buitenbad zich prachtig ontwikkelen. Wij zijn enorm trots op dit project! Niet alleen is dit het eerste openbare natuurgezuiverde buitenbad van Nederland, maar ook is dit een prachtig onderhoudsproject van onze sociale werkmaatschappij Rosa Novum. Wekelijks zijn zij er te vinden om de ligweide te maaien en regelmatig onderhouden zij de beplanting.

Filmpjes
De Gelderlander
Omroep Gelderland
Hart van Nederland (fragment is te zien op 18 min.)

Terwijl de meeste buitenbaden al geen water meer in de bassins hebben, staat het buitenbad van Zwembad de Peppel nog tot de rand toe gevuld. Het duurzame en natuurgezuiverde buitenbad is jaarrond gevuld met water zodat de waterplanten blijven leven. Sinds half september is het buitenbad gesloten voor publiek, maar het warme weer van afgelopen zondag was de aanleiding om het buitenbad te openen. Extra werk hebben heeft De Peppel daar vrijwel niet aan gehad. Het water wordt het hele jaar continu op kwaliteit gecontroleerd en schoongehouden. Gasten van het zwembad waarderen het ontbreken van chloor in het water.

Meer weten over dit project? Ga naar de projectpagina.