Aeres Hogeschool Almere gaat een nieuw pand bouwen op het Floriadeterrein. In de loop van 2020 wordt er gestart met de bouw van een prachtig nieuw pand dat nu al de bijnaam ‘Groene Long’ draagt. Door het open ontwerp en de integratie van groen in, op, aan en om het gebouw wordt het een gezonde en inspirerende leeromgeving voor de toekomstige generatie. Een generatie die passie heeft voor duurzame ontwikkelingen en onderzoek doet naar gezonde leefomgevingen, voedsel en energie.
Het nieuwe gebouw van circa 4.000 m2 voor circa 900 studenten wordt een toonaangevend gebouw op het gebied van klimaatadaptie (groen), duurzaamheid (warmte, energie, materialen), biodiversiteit, circulariteit en gezondheid.

Binnen de Koninklijke Ginkel Groep is er veel kennis opgebouwd over onder andere de mogelijkheden met groene gebouwen en groene steden. Wij zijn dan ook enorm trots dat wij zijn gevraagd om onze kennis op dit gebied te delen en als groenadviseur deel te mogen nemen aan het ontwerpteam.
HEVO verzorgt het projectmanagement en het kostenmanagement. Het ontwerpteam bestaat uit BDG Architecten, JVZ ingenieurs, Innax, DGMR en Koninklijke Ginkel Groep.

Lees meer over het nieuwe pand van Aeres Hogeschool Almere.