T 0318 51 90 39

Nieuwe plek voor lindeboom in Vlaardingen

25 maart 2021 - Ginkel

Aan de oostkant van Vlaardingen ontwikkelt Heijmans Park Vijfsluizen. Een duurzame, toekomstbestendige woonwijk met circa 400 woningen. Groen wordt gelukkig steeds meer op waarde geschat en mede daarom heeft Pius Floris Boomverzorging Veenendaal op verzoek van Heijmans het park vooraf geïnventariseerd. Zo is gekeken welke bomen behouden konden blijven en welke bomen eventueel geschikt zijn om verplant te worden. Afgelopen week is deze prachtige 40 jaar oude linde verplaatst van haar oude standplaats naast het zwembad, naar haar nieuwe plek dichtbij de huidige ingang.

Struikroofbende actief!
Nog niet iedereen is bekend met deze bende, maar ook in Park Vijfsluizen zijn ze actief geweest. We zijn medeplichtig door te beoordelen welke planten en struiken een nieuw leven kon worden gegeven. De planten die gered zijn van vernietiging worden tijdelijk opgeslagen tot deze een nieuwe bestemming krijgen in de buurt. Zo kunnen de planten bijvoorbeeld een plek krijgen in voor of achtertuinen van omwonenden, de openbare ruimte of op schoolpleinen in de buurt.

Struikroven is vaak een begin van sociale verbinding in de buurt en een mooie kans voor vergroening van de buurt. De struikrovers zijn actief in heel Nederland en Struikroven in opdracht van bijvoorbeeld een woningcoöperatie, projectontwikkelaar of gemeente.