Onze leerling-collega Bas van den Boogaard heeft zich, samen met een medescholier, gekwalificeerd voor de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg!

Op vier plaatsen in het land, namelijk Hardenberg, Velp, Maasland en Nijmegen, namen teams van jonge leerling-hoveniers het tegen elkaar op om een deelnameplaats te veroveren voor de nationale finale.

Tijdens de voorrondes bij Aeres VMBO in Velp kwamen Bas en zijn mede studiegenoot als beste uit de bus!
De finale vindt plaats tijdens de beurs TuinIdee van 21 tot en met 24 februari in Den Bosch.

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg
Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld. Bovendien vormen de wedstrijden een stimulans voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders om hoog in te zetten op vakmanschap. Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces aan kunnen van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot plannen, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd.

WorldSkills
Het winnende team op TuinIdee mag zich Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2019 noemen en wordt afgevaardigd naar WorldSkills 2019 in Kazan (Rusland).

Organisatie
De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra.