Wehkamp.nl in Zwolle heeft de aftrap gegeven en sinds de oplevering van de duurzame buitenruimte kan de rest van het bedrijventerrein Hessenpoort niet achterblijven.

Een prachtig project dat wij in 2015 in samenwerking met NL Greenlabel, Bureau Hager & Huigens en Heem Natuurontwikkeling hebben gerealiseerd.
Het is een duurzame tuin geworden met veel biodiversiteit.

In onderstaand filmpje neemt Lodewijk Hoekstra je mee op reis naar het duurzame terrein van Wehkamp.

Zo zijn er kruidenvegetaties die er van nature thuis horen ingezaaid. Inmiddels is de vegetatie een paar groeiseizoenen verder en heeft het zich prachtig ontwikkeld. Zo zijn er Margrieten te vinden, Duizendblad, Teunisbloem en Geel walstro.

De tuin bestaat in de basis uit deze gebiedseigen Heem-kruidenvegetatie met inheemse struiken en bomen. Ook zijn er extra elementen toegepast om de biodiversiteit te bevorderen, zoals een insectenhotel, een natuurlijke waterpartij en een zwaluwwand.

Dit prachtige project is niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft de duurzame bedrijfstuin al twee prijzen in de wacht gesleept: de Landelijke Heem-prijs en de Groene twinkeling. Deze laatst genoemde prijs is een initiatief van Natuurmonumenten voor de groenste ondernemer van Overijssel.

Initiatiefgroep Hessenpoort Natuurlijk! is in het leven geroepen om bedrijventerrein Hessenpoort op duurzame wijze te vergroenen en aantrekkelijk te maken voor ondernemers, klanten en leveranciers en inspirerend voor medewerkers en uitnodigend voor passanten in de omgeving.

Van der Valk hotel Zwolle heeft ook een bijdrage geleverd aan het stimuleren van biodiversiteit op bedrijventerrein Hessenpoort.
De Koninklijke Ginkel Groep heeft in samenwerking met Stichting Avifauna Zwolle en Hoogeboom Raalte in opdracht van de ondernemersvereniging Hessenpoort een oeverzwaluwwand gerealiseerd langs de waterbergingsvijver van het Van der Valk hotel te Zwolle.

Bovenstaand filmpje is gemaakt door NL Greenlabel.
NL Greenlabel heeft het doel om het gebruik van duurzame producten, materialen en groen in de breedste zin van het woord te bevorderen. Om dit ook meetbaar te maken heeft Royal HaskoningDHV in opdracht van NL Greenlabel het eerste integrale duurzaamheidslabel ontwikkeld. Dit label biedt in een oogopslag inzicht in de duurzaamheidsscore van producten & materialen, planten of gebieden. Duurzaamheid is daarmee integraal meetbaar gemaakt. Dat maakt het voor iedereen eenvoudiger om bewuste en verantwoorde keuzes te maken. De Stichting Eerlijk Buitenleven is toezichthouder op de procedure voor labeling.