Wethouder Vreugdenhil van de gemeente Ede heeft onder grote belangstelling van bezoekers en media het nieuwe natuurgezuiverde buitenbad van Zwembad de Peppel geopend. Met het aftellen van 10 naar 0 en een sprong in het water ging het bad officieel open voor publiek. De wethouder haalde een nat pak en sprong met haar kleren nog aan, samen met de kinderen het bad in.

Het weer werkte flink mee. Het zonnetje scheen en we hadden het bad verwarmd tot 20 graden. Dit bleek toch nog wat fris voor de tijd van het jaar. We kunnen het bad verwarmen tot 23 graden. De maximum temperatuur van het bad mag 25 graden zijn. Dit is zeer goed te regelen. Veel bezoekers namen een eerste duik. Het buitenbad is het eerste openbare zwembad in Nederland waarbij geen chloor meer wordt gebruikt, maar de zuivering van het water plaatsvindt door planten en biofilters.

We hebben al verschillende natuurgezuiverde zwemvijvers en -baden aan mogen leggen. Zo hebben we bijvoorbeeld bij Wellness Thermen Soesterberg een prachtige zwemvijver aan mogen leggen voor commercieel gebruik. In deze zwemvijver wordt zeer intensief en met veel plezier gezwommen.

Er is ontzettend veel media aandacht geweest voor de opening van dit unieke zwembad. We waren ’s middags al te horen bij Radio 1 en de Coen en Sander Show van 538, te lezen waren we in de Gelderlander, het AD en veel vakbladen. Te zien waren we bij het NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en Omroep Gelderland.

Heeft u toevallig het nieuws gemist? Onderstaand de nieuwsitems van de verschillende televisiestations op een rij.

Omroep Gelderland

NOS Jeugdjournaal

NOS Journaal