Het ITC Terrein in Hazerswoude-Dorp (gemeente Alphen aan den Rijn) wordt getransformeerd naar een biodivers en aantrekkelijk groen bedrijventerrein. In het najaar van 2023 heeft hebben we in samenwerking met JUB Holland fase 1 uitgevoerd, waarbij 6.000 m2 aan gazonbermen omgevormd zijn naar Bonte Bermen: kleurrijke bermen met bollen en inheemse kruidenvegetaties. Op dit moment wordt fase 2 uitgevoerd, waarbij de twee entrees van het bedrijventerrein omgevormd worden naar kleurrijke, aantrekkelijke entrees met vaste planten en heesters. Naast een aantrekkelijke uitstraling wordt hierbij tevens veel aandacht besteed aan de meerwaarde voor biodiversiteit.

 

Lokale partijen

Bij dit project wordt optimaal gebruik gemaakt van de lokale kennis en kunde in de Greenport Boskoop. Zo worden alle grondwerkzaamheden uitgevoerd door BRV BV (loon en aannemersbedrijf) op het ITC. De speciaal samengestelde grond, naar advies van Job Claushuis van De Schoonste Lusthof, wordt geleverd door De Kooter, ook gevestigd op het ITC. Alle beplantingen komen (uiteraard) van lokale kwekers, zoals Griffioen uit Boskoop.

 

Monitoring

Wij zijn 5 jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de beplanting. Daarbij wordt niet alleen getoetst op uitstraling en beeldkwaliteit, maar ook de ontwikkeling van de biodiversiteit wordt gemonitord.