Aanleg Park Spoorloos start in mei

Aanbesteding ‘stationstuin’ gegund aan Ginkel Groep

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft heeft de opdracht voor de aanleg van Park Spoorloos verleend aan de Koninklijke Ginkel Groep. In mei start het hoveniersbedrijf met de aanleg van het park achter het monumentale stationsgebouw.

Park Spoorloos wordt aangelegd op de plek waar zich vroeger de perrons van station Delft bevonden, tussen de Coenderstraat en het voormalig stationsgebouw. Nu het treinspoor ondergronds is gebracht, wordt deze ruimte veranderd in een groene verblijfsplek voor reizigers, buurtbewoners en andere Delftenaren. Naar verwachting is het park in oktober gereed.

Ontwerp
Het ontwerp is tot stand gekomen in overleg met een aantal betrokken omwonenden. Doordat het park bovenop de verdiepte fietsenstalling bij station Delft wordt gebouwd, komt het iets verhoogd te liggen ten opzichte van de omgeving. Het park – zo’n 3.250 m2 groot – is en wordt ingericht met een variatie aan bomen, kleurrijke beplanting en zitgelegenheid. Ook krijgt het terras van restaurant en wijnbar Pavarotti er een plek. Deze horecagelegenheid opent later dit jaar haar deuren in het monumentale stationsgebouw.

Gunning

Voor de aanleg van het park schreef Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft een aanbesteding uit. De Koninklijke Ginkel Groep scoorde het best op de gunningscriteria kwaliteit en prijs. De Koninklijke Ginkel Groep is een familiebedrijf dat sinds 1903 actief bezig is met het duurzaam vergroenen van de leefomgeving.

 

NIEUW DELFT

Delft bouwt in het spoorzonegebied aan de toekomst van de stad: Nieuw Delft. Een nieuw stadsgebied naast de historische binnenstad en het prachtige nieuwe station Delft. Een (internationale) ontmoetingsplek waar ondernemerschap en vernieuwing de ruimte krijgen. Met slimme ontwerpen en innovaties biedt Nieuw Delft verschillende groepen mensen – van ouderen met een zorgvraag tot werkende jongeren – de kans om te wonen en te leven naar moderne maatstaven.
Kijk op www.nieuwdelft.nl voor meer informatie over het nieuwe stadsgebied.

Foto’s: A2studio.nl
Impressie van het monumentaal stationsgebouw met terras in Park Spoorloos

Architect: Braaksma & Roos architectenbureau