In Almere wordt een complex gebouwd met 110 appartementen. De Koninklijke Ginkel Groep realiseert hiervoor een binnentuin waarin de grootste natuurlijke gefilterde zwemvijver van Nederland gerealiseerd wordt van 1300 m2.

 

Gerenommeerd architect Ronald Rietveld heeft deze binnentuin ontworpen waarbij de zwemvijver is ingepast in een parkachtige omgeving. Om dit te realiseren worden er grote bomen geplant (Robinia’s en Gleditsia’s) en de zwemvijver natuurlijk ingepast in een Heem kruidenvegetatie.

 

Ithaka is genoemd naar het eiland van koning Odysseus. Ithaka staat voor het onderweg zijn naar je gedroomde bestemming. Met Google Earth kun je mooi inzoomen op deze bijzondere plek. Polderbos, strand en water. Je kunt hier wonen aan een groot groen park van ruim een hectare waarvan jij mede-eigenaar kunt zijn. Loop vanuit je huis op blote voten naar het biologische zwembad van 50 meter lang waarin je makkelijk een kilometer heen en weer kunt zwemmen. Wilde grassen, bloemen en bomen met uitzicht op het Cascadepark. Vooral niet al te aangeharkt en niet te netjes. Een tikkeltje wild, onaangeraakt. Ithaka – ontworpen door VMX Architects en ontwikkeld door de Van Bekkum Groep / Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling – wordt een sprankelende nieuwe wereld in het Homeruskwartier, Almere Poort. De groene variant van IJburg. Een wereld waarvan je niet wist dat die nog bestond. Zoveel licht vrijheid en ruimte vind je nergens op steenworp afstand van Amsterdam.